Da vi jo i denne måned tester om økologi er så meget dyrere end konventionelt mad, har vi spist en masse årstidsgrøntsager. Ja, vi spiser stadig salatmix, peberfrugt og agurk, men det er nu altså noget billigere og mere miljøvenligt at handle dansk og dermed efter årstiden. Det betyder at vi spiser rodfrugter, porrer og en masse forskelligt kål herhjemme.
Dagens rødkålssalat er min kones specialitet for tiden. Jeg har i hvert fald et kæmpe food-crush!
Vi har spist den som tilbehør til det meste. Alt lige fra æggekage til kylling.
Rødkålssalat:
4 personer
1/4 rødkålshoved
2 appelsiner
2 æbler
1 håndfuld rosiner
1 håndfuld tørrede tranebær
1 håndfuld peanuts
Dressing:
1 lille tsk sennep
1 lille tsk honning
1 stor spsk olie
1 skvæt balsamico
1 skvæt citronsaft
Skær rødkålen i tynde strimler. Skræl appelsinen og skær den og æblet ud. Kom det over rødkålen. Herefter kommes nødder og tørret frugt på. Til sidst blandes dressingen og hældes ud over. Det hele vendes sammen.
Tip: Der kan bruges de nødder og den tørrede frugt du bedst kan lide.
Bon apetit!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar