fredag den 21. november 2014

Efterårs æblecrumble (med mel og sukker)...

Sidste weekend havde jeg besøg af familien og der skulle selvfølgelig diskes op med både god mad og dessert - og det fik vi så hatten passede ;)

I hvert fald kom der den her mega lækre og meget meget nemme dessert ud af det - æblecrumble m. flødeskum eller vanilleskyr.


Æblecrumble:
4-6 personer

3-4 æbler
100 g smør
100 g sukker
75 g hvedemel
50 g havregryn
En håndfuld hakkede mandler

Æblerne skrælles og skæres i både eller tern.
Smør, sukker, mel, mandler og gryn blandes i en skål og "smuldres" sammen fx med en kniv
Dejen fordeles over æblerne i et ildfast fad

Bages ved 180 grader i ca 25-30 min
Tip: drys evt lidt kanel i dejen, så bliver den mere "julet"

Vanilleskyr:
Neutral skyr blandes med vanillepulver. Her kan også bruges flødeskum.

Hvis du er til æblekage,
skal du helt sikkert give den et forsøg.
Måske skubber den, den gammeldags æblekage
af pinden ;)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar