mandag den 27. oktober 2014

Tanker om økologi....

Økologi - hvad rager det mig. Økologi er for de rige. Økologi er hippi-agtigt.

Sådan har jeg det ikke mere. Det seneste halvanden års tid har jeg haft fokus på rigtig mad. at lave så meget så muligt fra bunden og fokusere på naturlige og uforarbejdede råvarer.


 Det er dog desværre ikke ensbetydende med at vores husholding er overvejende økologisk. Ikke det der ligner. Vi køber langt mere end tidligere, men min drøm er at købe mere end nu. Hvorfor så ikke bare gøre det , tænker I nok. Det gør ondt på mig...altså sådan i pungen. Jeg er på ingen måde nærig, men kommer af en familie hvor vi ikke sådan kunne rutte rundt med pengene og det sidder i mig. Jeg bliver faktisk harm og nærig når jeg ser økoagurker til 12 kr og konventionelle til 4 kr. Og med de mængder grønt jeg konsumere, løber det sgu op! 

MEN! Det skal der laves om på nu. Normalt udnytter vi økodagene med 25%. Det er henholdsvis d. 1. lørdag i måneden i Føtex og og 2. lørdag i måneden i Bilka. På disse dage køber vi normalvis; Smør, æg, salatblandinger, gulerødder, hakkekød, havregryn, rosiner, mayonnaise og kerner/frø.
- Ja egentlig er det vel en ok andel af vores madbudget.

Vi har dog besluttet herhjemme at vi i november vil prøve at leve økologisk og se om det virkelig er så meget dyrere som vi går og tror (og undskylder vores mangel på økoindkøb med). Det vil ikke blive 100% økologi. Ved kylling og fisk vil vi købe uden lage og dermed så rent så muligt. Desuden vil vi som normalt bruge fra fryseren og køkkenskabe. Ellers vil vi købe resten økologisk.

Økologi er vigtigt for mig fordi;
Vi skal passe på vores kroppe, dyrene og miljøet...  

4 kommentarer:

 1. Hej Stefanie!

  Spændende eksperiment - glæder mig til at følge med!

  Lille tip: Man er begyndt at kunne købe økokylling på frost som enten bryster eller lår i 1 kg-poser. Føtex har dem bl.a., så hvis man køber sådan en pose kyllingebryster med 25% på, så er det ikke så dyrt igen. Jeg er svært begejstret, da det ovenikøbet er supernemt for mig som single blot at tage op, hvad jeg skal bruge.

  God fornøjelse med økomaden og velbekomme :)

  Mange hilsner,
  Rikke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Rikke,

   Tak for tippet. Kom endelig med flere af dem ;)

   Vh Stefanie

   Slet
 2. Sikke et godt indlæg, der sætter nogle tanker igang.
  Hvis du vil kan du tjekke min blog http://bysarah.dk/ ud - lige nu har jeg en lækker giveaway kørende :)
  // Sarah - bysarah.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er glad for at du synes om indlægget :)

   vh stefanie

   Slet