torsdag den 16. oktober 2014

Koldthævede kerneboller (med mel)....

Efteråret har virkelig ramt os - heldigvis har efterårferien også ramt mig...
Ferie, efterår og regnfulde dage indgyder til hygge og hvd er mere hyggeligt end duften og smagen af friske hjemmebagte boller? - ikke meget i mit hoved.

Jeg spiser jo sjældent mel, men bager gerne til min bedre halvdel og når der kommer gæster. Herf år i min yndlingsopskrift på koldthævede boller. Elsker at de bare skal røres sammen om aftenen (eller minimum 3 timer før bagning) og så klaskes de med en ske ud på en bageplade. Altså bagning uden alt det gris og melshow som æltning ofte skaber (i hvert fald når jeg bager hehe).


Koldthævede kerneboller:
ca. 16 stk

15g gær
½ l koldt vand
lige dele fuldkorns hvedemel og almindelig hvedemel
kerner efter eget valg (jeg bruger oftest solsikkekerner, græskarkerner og hørfrø)
1 tsk salt
1 tsk honning (kan udelades, men hjælper gæren med at hæve)

Kom gær og lunken vand i en skål og rør indtil gæren er opløst i vandet. Herefter kommes resten af ingredienserne i. Rør det hele sammen til en lind dej. Dejen skal være fast, men stadig blød og våd.
Herefter stilles deje i køleskabet natten over eller minimum 3 timer.
Når dejen er færdighævet kommes den på en bageplade, beklædt med bagepapir. Her kan du med fordel bruge en ske der er skyllet under vandhanen. Størrelsen på bollerne afgør du selv, alt efter om det er små eftemriddagsboller eller store burger- eller madpakkeboller.
Bollerne pensles med mælk, æg eller vand og kan toppes med kerner. Jeg har brugt hørfrø på billedet ovenfor.
De bages ved 200grader varmluft i 14-20 minutter, alt efter størrelse. Check om de er færdige ved at banke på bunden af en bole. Lyder den hul er de færdige.

Tip: Jeg har efterhånden en del favoritting som kan kommes på nybagte lækre boller. Smør er selvfølgelig selsvskrevet, men ellers er der hummus, rødbedehummusæblechutney, den her nutella eller den her nutella.


 Til lækre boller hører jo varm kakao.
Prøv den her lækre, sunde og mættende udgave :)

1 kommentar:

  1. Det ser så godt ud - ha' en dejlig tirsdag :-) <3
    Kh Cathrine fra www.cathrineyoga.dk

    SvarSlet