Rugbrød:
2 stk
300g 5-kornsblanding
3 dl kogende vand
800g rugmel
300g hvedemel
40g salt
9 dl kærnemælk eller A38
2 spsk sirup
50g gær
5-kornsblandingen kommes i en stor skål og overhældes med det kogende vand og røres sammen. Blandingen skal trække i ca. 1 time.
Herefter kommes kærnemælken (direkte fra køleskabet) i blandingen sammen med gær. Det hele røres indtil gæren er opløst. Kom resten af ingredienserne i og rør det hele sammen med ske eller dejkroge. Til sidst æltes dejen godt.
Kom dejen op i 2 smurte eller bagepapirsbeklædte brødforme. Stik i dejen (helt til bunden) med en gaffel og lad dem hvile et lunt sted i 3 timer.
Bag brødene i en forvarmet ovn i ca 60-70 minutter ved 180grader.
En rugbrødsmad er lækker med smør og banan.
En leverpostejsmad med agurk er heller ikke at kimse af.
Hvad kommer du på din rugbrød?
Ingen kommentarer:
Send en kommentar