tirsdag den 6. januar 2015

Nemme kanelkiks...

Inspireret af denne opskrift fra "Katrines køkken", lavede jeg i går nogle lækre og virkelig nemme kiks. Jeg valgte at lave en kanelkiks, men faktisk kan grundopskriften varieres i det uendelige. Jeg ændrede også lidt i grundingredienserne, fordi vi ikke havde det Katrine bruger.
De er et must try...


Kanelkiks:
ca. 20 kiks

1/4 dl mandler/mandelmel
1 dl hasselnødder/hasselnøddemel
3/4 dl hørfrø
1 æg
2 tsk kokosolie (eller smør)
lidt salt
½ tsk kanel

Hvis ikke du har meludgaverne køres nødder og hørfrø til mel i en foodprocessor/minihakker. Herefter blandes alle ingredienserne og æltes sammen til en ensartet dej.
Kom dejen ud på en bageplade med bagepapir og læg et lag bagepapir oven på. Rul det ud i et tyndt lag. Skær herefter i massen, hvor du ønsker at knække kiksene. Jeg bruger en pizzaskærer til dette.
Bages i ca. 15 minutter ved 175grader. Hold øje med at de ikke bliver for mørke.



Vi fik de lækre kanelkiks til aftensnack med æble, 
peanutbutter og kakao/mint honning.


2 kommentarer:

  1. Er dejen være ret våd, når det er blandet sammen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Dejen er klistret, som havregrynskugler..

      Slet