Nede på min lokale thaibiks kan man få en lækker ret der hedder chicken satay og den prøvede jeg at lave lidt efter den anden dag. Det blev temmelig vellykket og så er det madlaving på 20 minutter...
(2 personer)
2 kyllingebryster
4 spsk sataysovs (fåes i thaikøbmænd og store supermarkeder)
4 grillspyd
100-200g bønner
1/3 spidskål
½ bakke champignon
1stort løg
1 spsk soyasauce
2 tsk fiskesauce/oystersauce
salt
peanuts
Hvis du har tid skæres kyllingebrystet i tern og ligges i en pose med sataysovsen i nogle timer. Ellers skæres kyllingen i tern og vendes rundt i sovsen. Herefter kommes kyllingen på grillspyd og steges til de gennemstegt.
Grøntsagerne gøres klar og smides på en varm pande eller wok. Når de har stegt et par minutter tilsættes soya og fiskesauce. Der smages til med salt til sidst. Anret med peanuts på toppen.
Tip: Brug evt. halvslatne grøntsager fra køleskabet. Alt kan gå til denne ret.
Hvad er din yndlings thairet?
Ingen kommentarer:
Send en kommentar