søndag den 7. december 2014

Hvordan gik det så med vores øko-måned?!

Så er vi færdige med vores Økologi eksperiment. Hele november har vi levet økologisk. Vi har lavet et regnskab hvor vi har gemt alle vores boner, så vi kunne se om det var dyrere end at leve konventionelt. 


Normalt er vi nogle rigtig tilbudshajer herhjemme og går meget op i at bruge alt - intet skal smides ud! Det kom faktisk bag på mig hvor svært det var at kigge efter økologiske tilbud. Der var ikke særlig mange tilbud og der var ikke særlig meget at spare. Vi udnyttede dog når Føtex har 25% rabat på alt økologi den 1. lørdag i måneden og Bilka den 2. søndag i måneden! Her er der virkelig mange penge at spare. Udover det fandt jeg ind i mellem skyr der var på dato og også en mørbrad på dato - virkelig lækkert!
Udover det fandt vi hurtigt ud af at det faktisk sparede os for en masse køren rundt til forskellige butikker, for at handle forskellige tilbud. Til at starte med føltes det lidt trist (elsker at handle), men nu hvor måneden er gået var det faktisk rart blot at checke hvad i skulle bruge og køre ét sted hen og købe det og så var den potte ligesom ude. 

En anden ting vi faldt over i løbet af måneden, var at meget af den økologiske mad er mere lækker. I starten snakkede v o, hvorvidt det virkelig kunne passe eller det var psykisk at man følte sig mere veltilpas fordi det var miljøvenligt. Men mange af grøntsagerne smager af mere, de er fine og super lækre. For eksempel er agurkerne mere sprøde og rødkålen mindre bitter og finere i bladene. Jeg tror at det er fordi det ikke bliver pæcet frem. Det skal ikke blive hurtigt færdige og ekstra store. Så det er også en stor fordel ved at spise økologi.

I forhold til det økonomiske har vi faktisk regnet os frem til at det ikke er specielt meget dyrere at spise økologi, frem for konventionelt!
Hvis du udnytter tilbudsdagene og ellers i øvrigt spiser og handler med omtanke, er det småpenge der er tale om. Neden for får i regnskabet:

Madpenge:          2400 kr.
Økologi:              1600 kr.
Konventionelt:    800 kr.

Andel af økologi:     67%

67% lyder ikke af meget, men vores madpenge går ikke udelukkende til madvarer. Vi handler også hygiejne ting, cykellygter, poser osv. med madkortet. Disse er også med i regnskabet. Desuden kan jeg se på oversigten at andelen af økologi er væsentlig større i starten af måneden. Dette kan skyldes at begge tilbudsdage ligger i første halvdel af måneden. Der er andelen ca. 80/20 og skal jeg vurdere hvordan vores gennemsnitlige andel ligger igennem måneden er det nok ca 75% økologi. Og det synes jeg er helt fint. Med de enkelte ting vi ikke kunne finde økologisk, men gerne ville have økologisk som fx. champignon, der valgte vi at købe dansk. 
Her hjemme vil vi i fremtiden prioritere økologi.
Vi vil ikke være så strikse som sidste måned,
men vi vil på ingen måde undvære det!
Derfor var jeg også i Føtex i går og fylde i kurven ovenfor.
To fyldte bæreposer (mad til halvanden uge ca.) for ca. 350kr.
Selvom jeg ikke købte noget kød, er det er skisme billigt!

Husk øko-dag i Bilka på søndag....

OBS! Det skal siges at vi stort set ikke har købt kød denne måned, da vi havde i fryseren. Desuden har vi fået lidt grønt fra private haver. Derfor ville det reelle forbrug være en anelse højere, men det er stadig kun ca 500-800kroner mere end hvis vi havde handlet konventionelt!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar