mandag den 12. maj 2014

Regn, regn, regn.....

......er lig med varm kakao <3

Jeg har vidst nok postet opskriften før, men med de regnvejrsdage (læs: uger!) vi har lige nu er det vidst ok med en repost. varm kakao er en sikker vinder hos de fleste og regnvejrsdagene indbyder ofte til varme drikke og hygge.
Det var en temmelig våd cykeltur hjem fra arbejde og ondt i øret på grund af blæst og regn, der udløste min lyst til noget varmt. Først var planen egentlig the, men havde egentlig ikke rigtig lyst til the og kom så i tanke om æggekakao. Yes! tænkte jeg. Det bliver det. Og så kombinerer man kakaohygge med eftermiddagssnack ved både at få noget varmt at drikke, fedt og proteiner. Win-win i mit hoved....


Æggekakao:
(Et stort glas, men mængderne er individuelle efter
hvor stærk og mættende den skal være)

4 tsk kakaopulver
1 tsk vanillepulver
2 tsk kokosolie
1 økologisk æg
1½-2 dl kogende vand

Bland det hele sammen og blend (jeg bruger stavblender, men gør hvad der passer dig). Når det hele er blendet, så der ingen klumper er hældes det over i et glas og så er der dejlig varm skummende og mættende kakao.
Tip: variér evt med lidt lakridspulver eller kanel og server med en klat flødeskum på toppen.

Hvad bruger du når regnen siler ned
og det er tid til lidt hygge...?? 
2 kommentarer:

  1. Det ser super godt ud! Nu spørger jeg måske dumt, men når man hælder den kogende vand over ægget, bliver ægget så ikke "kogt" og klumper til små spejlægsklumper i kakaoen? ;-)

    SvarSlet
  2. Ingen spørgsmål er dumme og man skulle måske tro det, men det er ikke det der sker. Og du skal jo blende det hele sammen. Ved ikke om det er det der gør forskellen
    :) prøv det. Den er top lækker

    SvarSlet