fredag den 4. april 2014

Madspild...spild af mad!

Jeg ved ikke om i har gættet det men jeg er spejderleder, for en flok unge mennesker. Vi har for tiden fokus på miljø og har hovedsageligt haft fokus på alternativ energi og madspild. 

Især madspild, eller manglen på samme, står mit hjerte meget nært! Jeg tåler ikke at smide mad ud. Jeg bruger rup og stup. Alle rester kan bruges på den ene eller den anden måde.Hvert år har vi et madspild på 540.000 TON i Danmark! Det er for meget og derfor vil jeg gerne være med til at bidrage til mindre adspild ved at sætte fokus på det hos mine spejdere og her på siden.

Søg evt. mere information på stop af madspild.

Spejderne havde fået besked på at medbringe rester hjemme fra og så havde vi ellers sørget for æg og bullion terninger. Suppe og omelet kan jo rumme det meste ;)

Nedenfor ser i nogle billeder fra en rigtig hyggelig aften, hvor de kære spejdere var kreative og lærte at lave "skrald" om til mad.... 

Her får i lige en lille humorstisk måde at sætte fokus på mad spild:Hvordan undgår du madspild?
Hvilke retter bruger du når du skal bruge rester,
eller let slatne grøntsager?

4 kommentarer:

 1. Fantastisk kreativt Stef. Godt fokus, som jeg nok selv skal have in mente. Venligst K

  SvarSlet
 2. super fokus og skide lækker blog! jeg laver kødsovs m. alverdens grøntsager, vi har en pose i fryseren, hvor lidt gamle grøntsager ryger i og så bruges de til det f.eks. :) ellers noget wok eller biksemad :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Gode ideer til at bruge maden. Især posen i fryseren med Reste grønt :)

   Slet
  2. Du er ganske enkelt genial <3 Har selv været spejder leder ;-)

   Slet