fredag den 21. februar 2014

Chokoladefondant.....

Da jeg så det her indlæg på frk. sveskes blog, blev de planlagte romkugler vippet af pinden. Jeg elsker jo virkelig chokolade og trængte til en udfordring.

Det var virkelig en udfordring, for jeg bager som en stor blind hjerneskadet elefant med uldvanter og rulleskøjter på.
Jeg var faktisk så elefantagtigt i dag jeg tabte en af kagerne og derefter vores helt nye kamera på gulvet. Ingen af delene kunne reddes, pis!

Resultatet blev langt bedre end forventet....


Chokoladefondant:
2 personer

2 æg
½ tsk vanille
60g smør
70 g mørk chokolade (jeg brugte 85%)

Tænd ovnen på 200g alm ovn. Smelt Smør og chokolade i en gryde sammen. Når det er helt smeltet røres det sammen til en ensartet masse. Herefter stilles det på køl et par minutter mens æg og vanille piskes luftigt og cremet. Når chokolade-smør massen er kølet ned vendes det forsigtigt med de piskede æg. Herefter hældes dejen op i to forme. Derefter bages kagen i ca 8 minutter. Kagen skal se bagt ud, men være blævrende når du ryster den.
Tip: Server med frugt og is.


Jeg serverede den lækre kage på mit nye fad.
God weekend...

2 kommentarer: