tirsdag den 15. juli 2014

Nøddebrud

Jeg har i noget tid gået med tanken om at lave en eller anden form for nøddebrud m. chokolade.
Jeg ved ikke om i kender de der rugbrødshapsere fra lagkagehuset? Men det var noget i den dur jeg havde forestillet mig. Dem jeg fik lavet minder slet ikke om rugbrødshapserne, så det arbejder jeg lige videre med, men de blev utrolig gode!
De er lavet med inspiration fra de klassiske paleo nøddebrød. Jeg lavede dem i to versioner; en med rosiner og en med mørk chokolade.


Nøddebrud:
(ca. 12-14 stk)

100g Mandler
100g Hørfrø
30g Chiafrø
70g Hasselnødder
140g Solsikkekerner
85g Græskarkener
1 tsk Salt
1 dl Vand
5 Æg
1,5 dl Rosiner
50g 85% Chokolade

Hak mandler og hasselnødder groft. Kom alle nødder og kerner i en skål. Kom salt og vand i skålen og rør godt. Herefter røres æggene i. Dejen dele i to skåle. Hak chokoladen groft og kom i den ene portion. Kom rosinerne i den anden portion.
Klat dejen ud på en bageplade med bagepapir på eller kom det i muffinsforme. Bages i ca. 30 min ved 160grader.
Tip: Brug evt andre tørreder frugter som abrikoser eller tranebær.


Jeg har spist dem som snack, efter træning 
og som morgenmad....

2 kommentarer:

  1. Mange tak for opskriften Stefanie, de er fabelagtige :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er jeg virkelig glad for at hører :)

      Slet