Aftenens menu står på: Bradepandebrød, forskellig pesto, hummus og tatziki, knækbrød (undlad kanel), saltmandler og forskellige oste og grøntsagsstænger.
Anywyas, har jeg lavet et møg lækkert og nemt koldhævet grovbrød. Det kan bruges til meget andet end tapas. fx. som sandwich i madpakken.
Bradepandebrød:
Stor bradepande
15g gær
4 dl lunken vand
3 dl yoghurt naturel
250g durummel
150g groft rugmel
500g hvedemel
100g solsikkekerner
2 spsk olivenolie
lidt salt
olie til pensling
sesamfrø og groft salt til topping
Bland olie, yoghurt, vand og gær. Rør det ud så gæren er opløst. Herefter kommes solsikkekerner og salt i. Kom durummel og rugmel i og rør det godt ud. Til sidst kommes hvedemel i og det røres sammen til en klistret dej. Kom det i en bagepapirsbeklædt bradepande. Kom et viskestykke over og lad det hæve natten over i køleskabet.
Tag det ud af køleskabet og lad det efterhæve ved stuetemperatur i en time. Pensel med olivenolie og kom sesamfrø og groft salt på.
Bages ved 225grader i 25 minutter.
Tip: Du kan toppe med alle mulige slags krydderier og cherrytomater, feta eller oliven.
Bon apetit
og god lørdag...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar