mandag den 11. maj 2015

Pulled pork...

Så er foråret virkelig over os. Jeg nyder det i fulde drag, med gå ture ved stranden og i skoven.
lunere vejr betyder også oftest "lettere" mad. Dagens opskrift er dog en af mine favoritter og jeg kan spise den hele året - gerne flere dage i streg!



Pulled pork:
ca. 4-6 pers

1 nakkefilet

40 g. farin
30 g. mild paprika
10 g. røget paprika
2 spsk. peber
2 spsk. salt
2 spsk. cayennepeber


Bland alle ingredienserne (undtagen nakkefileten) sammen. Kom marinaden ud over nakkefileten og masser det ind i kødet. Kom marinade og kød i en pose natten over. Opbevares i køleskabet.
Næste morgen tændes ovnen på ca. 110 grader. Kom nakkefileten i et ovnfast fad og ind i ovnen.
Kom sølvpapir over de første 2-3 timer for at holde på fugten. herefter tages sølvpapiret af og der kan sættes et stegetermometer i. Den steger videre i 5-7 timer alt efter størrelse. Den er færdig når kernetemeparaturen er ca. 95grader.
Når stegen er taget ud af ovnen kan den rives fra hinanden og serveres.

Tip: Herhjemme serverer vi den altid med ekstra barbecue sovs og coleslaw. Skal vi have pulled pork bruger vi disse boller.

Opskriften er lavet ud fra denne blog.
Kødet køber vi oftest i Bilka.
Bon apetit...  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar