Vi havde oksekød i fryseren, kikærter i køleskabet og lidt forskellige grøntsager i køleskabet.
Det blev til denne nemme aftensmad:
Oksefrikadeller, hummus og grøntsager
Hummus:
Kikærter
Hvidløg
Olie
Salt/Peber
Spidskommen
Citron
Chili(pulver)
Hvis du bruger friske kikærter skal de stå i vand natten over og derefter koges i en time (gerne med lidt bagepulver). Hvis du bruger dem på dåse er det allerede klaret for dig. Herefter blendes kikærterne med resten af ingredienserne. Brug gerne godt med olie for at den bliver god lind. Hvis man vil spare på olien, kan der bruges lidt kogt vand.
Tip: put evt lidt persille i også. Det tager hvidløgsånden ;)
Oksekødsfrikadeller:
Hakket oksekød
Æg
Solsikkekerner
Feta
Spinat
Fiberhusk
Spinat
Salt/Peber
Oregano
Rør det hele sammen til en fars. Lav frikadellerne i den størrelse du ønsker og læg dem på en bageplade. Bages i ovnen (eller steges i smør til de er faste og sprøde) ca. 30-40 min.
Tip: Put alle de grøntsager i du kan lide og har på lager.
Her er lige et par madpakkebilleder til inspiration:
Melon og mandler (Når der laves aftenssnack, kan der laves madpakke samtidig)
Karrydressing: Skyr, mayo, karry, sennep, salt og peber
Blandet salat med græskarkerner og et kogt æg.
Blandet salat med tun, revet parmesan og olie/edikke-dressing
Seneste kreationer er disse "sutteklude"
(Kan købes for 50 kr. PP. Bestilles på Stefaniev@live.dk)
(A, står for navnet på den dreng suttekluden er til)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar