fredag den 17. juli 2015

Grove pølsehorn...

Jeg har ladet mig fortælle at sommeren ikke er slut, så skal du på stranden eller i friluftsbadet så er pølsehornene perfekte. Det er de selvfølgelig også til bilturen eller ferien...eller måske især også til den nært forestående skolestart.

De er utrolig nemme at lave. De er lavet ud fra en opskrift der ikke er grov, så den poster jeg også. Så kan I selv bestemme hvad I er mest til ;)


Grove pølsehorn:
ca. 16 stk

25 g gær
2 dl lunken vand
1 dl mælk
½ tsk salt
1 æg
1 dl 5-kornsblanding
rugmel
hvedemel
pølser
evt. ketchup og sennep

Kom gær og lunken vand i en skål og rør gæren ud. Kom herefter æg, salt og mælk i. 5-kornsblandingen røres i. NU kommer du rugmel i. Jo mere jo grovere. Jeg brugte ca 2 dl. Herefter bruges der almindelig hvedemel til du har æltet blandingen til en samlet dej der ikke klistrer (men heller ikke er tør!).
Lad dejen hæve i 10-15 minutter. Del dejen i to og rul klumpen ud til en cirkel. Del den i to og derefter deler du hver side i 4, så du får 8 trekanter i alt. Kom ketchup og/eller sennep på. Læg pølsen i den brede ende og rul. Herefter gør du det samme med den anden klump. Hornene efterhæver i 10-15 minutter, pensles med æg eller mælk og bages herefter ved varmluft 200grader i 12-15 minutter.

Tip: Ønsker du den lyse udgave skal der ikke 5-kornsblanding og rugmel i, men kun almindelig hvedemel. Har du ikke rugmel og korn du bruge havregryn for en lidt grovere udgave.


De er seriøst absurd lækre
og virkelig nemme at lave.

Rigtig god weekend!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar