torsdag den 3. december 2015

Havregrynskager...

Mums, mums, mums....
December er lækkeriernes måned, men disse kan spises hele året!
De er utrolig nemme at lave og kræver ikke så mange ingredienser. De smager super lækkert og kan laves i forskellige størrelser alt efter om det er til eftermiddagsteen eller til et større kagebord.Opskriften er lavet ud fra dette indlæg på Valdemarsros blog.

Havregrynskager:
9 store eller 15-18 små

75g smør
vanillepulver eller stang
125g rørsukker
1 tsk bagepulver
1½ spsk hvedemel
125g havregryn
100g mørk chokolade

Smelt smør i en gryde med vanille. Når smørret er smeltet kommes sukkeret i og røres til en ensartet masse. I mens røres havregryn, mel og bagepulver sammen i en skål. Rør sukkermassen sammen med de tørre ingredienser i skålen og rør til sidst ægget i. Rør det godt sammen til en dej.
Ønsker du store småkager laves kugler med en spiseske og lægges på en bageplade. Ønsker du en mindre udgave laves kuglerne mindre, fx. med en teske. HUSK god plads mellem kuglerne på bagepladen da de flyder meget ud.
De skal bages i ovnen ved 175grader varmluft i ca 8-12 minutter. Selv holder jeg øje og tager dem ud når de er gyldne og lidt mørkere brun i kanten.

Når kagerne er kølet helt af smeltes chokoladen (med vandbad eller i mikroovnen) og kagerne pyntes. Jeg valgte at komme chokolade på halvdelen af småkagen. Man kunne også have dekoreret med striber osv. Brug fantasien.

Når det hele er kølet af, er de klar til at spise.

Tip: Kom evt. lidt revet appelsinskal i for at pifte småkagen op.


Hop endelig ind i opskriftsindekset og find inspiration
til flere lækkerier...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar