Til brylluppet skal desserten være kage bord og igen må jeg bare sige - jeg glæder mig!
Jeg har lovet at lave brownie til kagebordet, så vi har aftalt at jeg i løbet af det næste år skal bombardere hende med brownie, så vi kan finde den bedste udgave.
I dag får I første brownie i rækken.
Brownien er chewy og mumset, lige som jeg allerbedst kan lide dem. Desuden har den en dyb, men sød smag af chokolade. Og så de knasende hasselnødder. Åh chokohimlen!
4-6 personer
(Lille form)
110g smør
et shot stærk kaffe
120g mørk chokolade (jeg brugte 85%)
200g sukker
50g brun farin
1 tsk vanille
lidt salt
2 æg
60g hvedemel
2 håndfulde hakkede hasselnødder
Smelt smør i en gryde med kaffeshottet og chokoladen. I mens kommes sukker, vanille, brunfarin og salt i en skål. Når alt i gryden er smeltet hældes det i skålen og vendes sammen. herefter kommes æg og mel i røres til en ensartet masse. kom de hakkede nødder i og rør en sidste gang.
Dejen kommes i en bageform og bages ved 175 grader i ca. 20-30 minutter. Stik i kagen med en kniv eller et spyd. Hvis dejen ikke hænger ved, er den færdig.
Tip: Du kan sagtens bruge andre nødder end hasselnødder.
Spises afkølet eller lun med fx. frugt
eller vanilleis.
Bon apetit...
Ingen kommentarer:
Send en kommentar