tirsdag den 13. oktober 2015

Moster Lilys kålgryde - rigtig efterårsmad...

Shes is alive!
Jep, jeg lever. Jeg tager mig ikke meget tid til bloggen. Min lille knægt tager det meste af tiden og resten tager arbejde og sygdom. Hold nu fast...jeg har været syge 3-4 gange siden lillemanden kom til i maj. Jeg har besluttet at jeg ikke vil finde mig i det så nu bliver der skruet op for håndhygiejnen, c-vitaminer på pille og ekstra frugt og grønt!

Det er nok ikke udelukkende min kost og mit arbejde med (syge) børn der er synderen for sygdommen, det er nok også det skiftende vejr. For jeg skal da love for at vi har fået sagt hej til efteråret. Og det er ikke en negativ ting. Jeg elsker alle årstiderne! Jeg føler mig faktisk privilegeret over at bo i et land med alle årstiderne. Der er fordele ved dem alle. Sommeren har den der glæde, frihed, de lyse nætter og varmen. Efteråret har de smukke farver i naturen, blæst og regn hygge med tæpper og varme drikke og alle de gode tvserier starter op. Vinteren har endnu mere hygge indendørs med varme, stearinlys, julekalender og risengrød, varme støvler og tykke jakker, kuldesprængte kinder og masser af mad. Foråret har den kildende fornemmelse og kådheden når solen igen kigger frem og træerne bliver grønne, lysten til at smide tøjet og danse ud i natten og så alle de forbandede dejlige helligdage.

Så ja, jeg elsker det hele!
Men nu er det efteråret der er kommet og det betyder lækker varm comfort food!

I dag får i opskriften på en virkelig lækker og billig omgang comfort food. Mad der varmer én helt inde fra og ligger dejlig tungt i maven. Opskriften er en familieopskrift, deraf navnet moster Lilys kålgryde...


Moster Lilys kålgryde:
4-6 personer

½-1 hvidkålshoved
evt. andre grøntsager fx. squash, gulerod, porrer osv.
2 store løg
2 fed hvidløg
1 chili, chilipulver eller chiliolie
2 dåser flåede tomater
2 bullionterninger (okse eller grøntsager)
vand
salt, peber, karry og paprika
2 kopper ris
1 pk hakket oksekød

Svits løg og hvidløg i olie. Kom herefter kødet i gryden og brun det. Snit hvidkål og grøntsager groft og kom op i gryden og svits det. Herefter kommes krydderierne i. Kom de flåede tomater i og fyld dåserne med vand. Kom vandet og bullionterningerne i og lad det hele simre i 15-30 minutter. Herefter kommes risene i og det hele koger i 15 minutter.

Voila - så er maden færdig!


Nyd efteråret og alle dens luner...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar