mandag den 11. marts 2013

Improviseret linsesuppe

I går, søndag, havde jeg lyst til at lave linsesuppe. Det har jeg aldrig prøvet før så surfede lidt på nettet efter opskrifter. Alle lød de lækre, men alle indeholdt noget vi ikke havde i køkkenet. Jeg kom frem til at jeg da kunne prøve mig frem med nogle grundlæggende ingredienser.

Resultatet blev sådan her


Opskriften blev således:

suppe
½ løg
½ chili (brug kernerne hvis du vil have den stærkere)
Ingefær (ca. en tommelfinger)
karry
½ bullion terning opløst i ½ l vand
linser
salt og peber

"fyld"/"knas"
bacon i tern
 porre

Skær løget i tern og svits med olie, karry, revet ingefær,chili , salt og peber. hæld derefter bullion vandet i. linserne hældes i og det koges ca 10-15 minutter (til linserne er udkogte). Hæld evt mere væde ved hvis det mangler. Til sidst blendes det hele til en tyk suppe.

Mens suppen koger svitses bacon på panden til det er næsten færdigt. Herefter svitses porren, som er skåret i ringe eller halvcirkler sammen med bacon.


Suppen kan spises med skyr (eller creme fraiche eller kvark) og boller. Herhjemme bager vi altid boller både med og uden mel, da min kæreste ikke spiser lige så lowcarb som mig.
Om lidt skal jeg ud til min nye arbejdsplads og sige hej og hente arbejdsplan. Det bliver spændende og udfordrende at skifte job, men jeg glæder mig til en fremtid med glæde og udfordringer.
Desuden håber jeg på en oprigning i dag, fra brabrand boligforening. Vi har fået tilbudt en lejlighed som er dobbelt så stor som vores nuværende, lidt mere uden for Aarhus, og vi vil bare SÅ gerne have den. Lad os krydse alt hvad vi har; Fingre, tæer og næsehår ;)

Dagens træning forventes at blive:

25 min Cardio
30 min styrke med kettlebell primært af mave, balle, lår og ryg.

Tak fordi i læste med - Hav en skøn mandag derude!


3 kommentarer:

  1. Ej, hvor spændende med lejligheden. Hvor ligger den? Jeg krydser også fingre :)

    SvarSlet
  2. Ok.. Blir spændende om I får det :)

    SvarSlet